На свое заседание Общинският съвет във Варна даде съгласието си общината да

...
На свое заседание Общинският съвет във Варна даде съгласието си общината да
Коментари Харесай

Ще има ли Варна нови електрически автобуси и тролейбуси

На свое заседание Общинският съвет във Варна даде единодушието си общината да кандидатства за 70 млн. лева за покупката на нови електрически рейсове и тролейбуси. Решението бе взето с цялостно единогласие, откакто всички 37 съветници в залата гласоподаваха " За ".
Припомняме ви, че средствата за нови рейсове в морската ни столица ще се обезпечат по оперативна стратегия “Околна среда 2014-2020 ”. Предвижда се с тях да бъдат купени към 77 рейса и 10 тpoлeйбyca. Проектът включва още покупка, доставка и монтаж на уреди и съоръжение, нужни за поддръжката и обслужването на екологичните транспортни средства. За естествената употреба на електробусите предстои изграждане на зарядни станции на основни места в града.
Все още не е ясно по кое време ще се случи това. Посочена е крайна дата за подаване на плановото предложение в Министерството на околната среда и водите, която е 30 август 2019 година Срокът за осъществяване на плана стартира да тече от датата, вписана в административния контракт за безплатна финансова помощ. Максималният период, който бенефициентът може да уточни, е 48 месеца, само че не по-късно от 31 декември 2023 година
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР